Pe Gigel ploaia il ploua.

Gigel, poate ca ar trebui sa iti faci o prietena!

Parul din cap i se zbarleste, ochii i se dau peste cap. E, pe naiba?

Am 13 ani si 6 luni, nu crezi ca-s cam tinerel pentru insuratoare?

Gigel e cam confuz. Prieteni? Cine are nevoie de prieteni. Ii este de-ajuns ca se duce la scoala in fiecare zi, si ca e folosit pe post de elice de ăia mai mari, cand face de serviciu. De aceea s-a gandit ca ar trebui, poate, sa nu mai faca de serviciu. Sa ramana la ore. Gigel asteapta in consecinta sa se faca mare… si sa nu-i mai fie frica de nimic.

Pe Gigel ploaia il ploua de obicei mai mult decat ii ploua pe ceilalti. Gigel n-are nevoie de umbrele, pentru ca stie ca va fi acoperit. Ajunge la scoala ud, se simte ud. Ia loc in banca. Isi saluta colegii, colegii il saluta. Nu e invizibil. In spatele clasei, grupul vesel. 5 baieti si 2 fete pe care Gigel se poate baza. Prietenii lui cei mai buni sunt insa pe randul de la mijloc, acolo unde sta si el. El sta in banca a 2-a, dinspre geam. Colega lui de banca lipseste cam des. Numele ei, Raluca.

Toata clasa tine la Gigel. El nu s-a certat cu nimeni, vreodata. Trebuie stiut ca Gigel e printre fruntasii clasei, doar ca neplacandu-i matematica, pierde destul de mult teren in fata lui Adrian, matematicianul clasei. Gigel nu sufera din cauza asta. Mama lui e mandra de el oricum ar fi.

Daca e o ora pe care Gigel nu o suporta, aceea este ora de dirigentie. Isi uraste diriga, pentru ca este in opinia lui, o balena albastra care s-a adaptat mediului terestru. Ei bine, femeia asta cu parul alb si prins in coc a adus la ora o tanti asistenta (aici Gigel isi aduce aminte ca URASTE doctorii din tot sufletul), care urmeaza sa povesteasca unei clase atente ochi si urechi despre intamplarile care urmeaza sa aiba loc in viitor cu toti cei 25 de copii ai clasei. Gigel observa ca asistenta e draguta. Asistenta se prezinta, copiii reusesc sa devina atenti la ce spune femeia blonda de statura medie.

Adolescenţa (Latin adolescentia, de la adolescere) este perioada de tranziţie biologică, psihologică şi socială de la pubertate la maturitate. Organizaţia Mondială a Sănătăţii defineşte adolescenţa ca fiind perioada dintre 10 şi 19 ani, dar în numeroase ţări occidentale se consideră că adolescenţa începe între 11 şi 13 ani la fete, 12-14 ani la băieţi, şi se termină în jurul vârstei de 19-21 de ani la ambele sexe. Aşadar, copii, intraţi in categoria adolescenţi, exact in perioada asta! Nu trebuie să vă fie teamă, pentru că deşi veţi suferi nişte modificări fizice şi emoţionale, ele vor fi esenţiale in dezvoltarea voastră ca oameni!’’

Bla, bla, vorbaraie! Cine e femeia asta ca sa ii spuna lui Gigel cand o sa se schimbe? Doar mama o face.
Totusi, Gigel simte ca intr-adevar, au loc schimbari de soldati.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: