Din rau in mai bine.

Pleaca, acum.

Cuvintele astea doua i-au alergat prin minte vreo 20 de secunde pana a luat decizia inteleapta, in fata Mamei care urla si trantea. X nu s-a enervat, nicidecum. Avea o gandire suficient de rece ca sa-si pastreze calmul, mai ales ca era fericita, oarecum; in DEX-ul ei avea acum o definitie pentru ”fericire”.

”Plec.”

Sec. Fara sa tipe, fara sa mimeze vreun gest. Intra in camera ei, isi deschide sifonierul, isi ia hainele cu grija, dupa care le pune intr-un geamantan jerpelit dintr-un colt al incaperii. Scapa o lacrima. Mai scapa una. Termina cu hainele, isi ia si cartile, si e gata de plecare. Cheama un taxi. Mama, desi enervata la propriu, nu ii spune propriu-zis lui X sa ramana, doar se agita fara rost. Poate ca ar fi fost induplecata sa ramana, dar asa, nu mai poate fi oprita. Taxiul soseste, tranteste usa. Aude tipetele mamei, dar nu este de-ajuns. Unde se duce?

”Z, nu pune intrebari. Vin sa stau la tine.”

La Z are tot confortul din lume, plus o servitoare in persoana lui Z insasi. Ar face orice pentru X, indiferent de cerinte. X este mentor pentru Z, zeu. Z locuieste singura. A stat o vreme cu tatal ei, pana ca acesta sa moara. Singura intr-un apartament central, exact cum ii place lui X.

”O sa stau la tine, o vreme. Sper ca nu te deranjez, fac asta pana imi inchiriez ceva pe cont propriu.”

Nici vorba de deranj pentru Z. Sa aiba Biblia in camera alaturata e mana cereasca pentru ea. X adoarme intr-un pat moale, citind o carte din geamantan. Nu mai citise de mult, mult timp ceva. Incepe sa-si aminteasca termeni, expresii generale. Adoarme impacata.

Urmeaza o seara speciala. E seara din luna, martie in cazul asta, cand fetele se intrec intr-o competitie stupida. Castigatoare este declarata aceea care produce cei mai multi bani intr-o seara. Locatia ramane aceeasi, Ohm. X a castigat competitia de luna trecuta, si nici macar nu-i trece prin cap sa nu reuseasca si luna asta, din moment ce are nevoie de bani ca de aer. Cea mai buna rochie, cel mai bun machiaj. X si Z sunt gata. Z paleste in fata lui X, dar nici n-are pretentii.

Se intalnesc cu W si Y in fata la Ohm. Fetele din plastic sunt gata de invazie. Aceeasi intrare grandioasa, aceleasi perechi de ochi ce le urmaresc pas cu pas. S-au intamplat multe intr-o zi pentru X, care spera sa-l intalneasca pe B. Nu i-ar accepta banii nici de aceasta data, in schimbul unei nopti ca cea trecuta, chiar daca ar insemna sa piarda competitia dintre prietene. B nu e acolo. Se aseaza la bar. Singura. Din spate, simte o mana care ii atinge gatul. Colierul. Umerii.

”Ocupat?”

X intoarce capul. Culege repede datele tehnice: Brunet, inaltime medie, ochi albastri. Atletic. O singura problema la orizont. Niciodata nu i-au placut fotbalistii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: