Crashing down.

Oficial, X si D sunt impreuna. Asadar, X renunta la iesitul in Ohm, la iesitul in orice alt club de altfel, timpul fiindu-i ocupat cu interviuri pentru diverse reviste, sau sedinte foto. Ar putea avea o singura frica, aceea ca presa i-ar putea afla trecutul nu tocmai alb, insa are destule dovezi compromitatoare incat sa infunde respectiva persoana care ar acorda detalii intime din timpuri trecute. Traieste deci pe picior de pace. Si pe picior de plecare, pentru ca o gasim pe X impachetandu-si hainele, care o data cu aparitia lui D. s-au inmultit, impachetandu-si gandurile si strategiile pentru o scurta escapada in Miami, alaturi de D. Urmeaza sa plece peste cateva minute. D soseste, o saruta, si incepe sa impacheteze. X observa cum D. nu are nevoie de foarte multe haine, convingandu-se inca o data de stilul simplist de viata al acestuia. Nemultumita de aparenta modestie a lui D, X nu scoate o vorba pana la plecarea cu avionul privat al lui D. O data cu ei pleaca desigur si paparazzi, instiintati din surse apropiate de X de mica vacanta. Z.

Ajunsi la hotel, cei doi despacheteaza, dupa care ies la cumparaturi. Ziua i se insenineaza lui X. Magazine scumpe, haine pe masura, si deodata un chef de vorba cu care D. nu era obisnuit din partea ei. Merge printre rafturi, se opreste dintr-o data. Privirea-i o ia razna. Ce face B. in Miami?

Ceata dispare insa rapid, disparand astfel si iluzia, himera, lumina. Isi da seama din nou ca ii este dor de el, si ca din pacate sau nu, nu este pentru prima data cand constata lucrul acesta. Continua sa mearga, posomorata printre rafturi, cheful pentru cumparaturi pierindu-i intr-o clipa.

”Vreau sa ma intorc la hotel. Acum.”

D. se supune ordinului. Nori sumbri in camera de hotel, declansati de gandurile lui X. D. sesizeaza ca ceva este in neregula, insa ii este teama cel mai probabil sa n-o dea in bara si sa nu o enerveze. In fond, o iubeste. Cu toate defectele si calitatile ei. Cu toate ca a cunoscut-o cum a cunoscut-o, nu simte abuzurile din partea ei. El este hotarat sa mearga pana in panzele albe ca sa fie cu ea.

Cina, la restaurantul hotelului. Tacuta, X mesteca mancarea incet, tacticos, evitandu-l complet pe D., care isi pastreaza calmul.

”As vrea sa mergem pe plaja.”

X nu are forta necesara pentru a se opune propunerii lui, chiar daca este intuneric, si nu are dispozitia necesara pentru o plimbare romantica sub clar de luna alaturi de instrumentul ei catre celebritate. Isi da seama ca de fapt simte ca este cunoscuta, oamenii o recunosc, insa eticheta ei este in general de ”Iubita lui D.”, ci nu de X Manolescu. Mahnita, stie ca momentan nu are cum sa scape de aceste atribute, realizand ca are nevoie sa se afirme individual, cu sprijinul lui D. Are un flash legat de lumea afacerilor, insa uita repede de acest gand.

Cei doi ies pe plaja. In timp ce el admira luna de pe cerul senin, ea se uita adanc in mare. Reflexia lunii o urmareste pretutindeni, la fel cum o urmareste si imaginea de astazi, din mall. B. e peste tot, in fata si in spatele ei, si in ea. Este acolo, nu incape indoiala. D. se aseaza, X se aseaza, B. se aseaza langa ei. D. scoate o cutiuta din buzunar, B. priveste inmarmurit, la fel si ea.

”Fii a mea, acceptand inelul asta. Casatoreste-te cu mine.”

Proceseaza rapid informatia, B. dispare. Stia ca momentul asta avea sa vina, dar nu atat de repede, in niciun caz atat de repede. Evita sa scoata vreun cuvant, insa il saruta pe D. cum nu o facuse pana acum. X simtea cum sarutul acesta venea de undeva din ea, ci nu din obligatie, ca pana acum. Luna cade peste ei, totul cade peste ei. Ei fac dragoste. Ea vroia de mult timp sa faca dragoste pe plaja, el o iubeste. Ea isi da din nou seama ca nu poate simti nimic pentru D., D. simte cum ea e cea cu care trebuie sa ramana. X deschide ochii, mari, D. dispare. B. isi reintra in rol. X este vie din nou, niste trairi interioare cu care nu s-a mai confruntat pana acum. Valuri o izbesc de zidurile imaginare ale mintii ei intr-un ritm nebun, ritm caruia ea ii da viata, ritm pe care il intretine. Ii era atat, atat de dor. B. se indeparteaza, dintr-o data. Ea impinge corpul de deasupra ei, alergand dupa umbra lui, umbra pe care trebuie sa o prinda. Inelul ii cade de pe inelar, in fuga nebuna dupa viata. Siroaie de apa ii uda fata necontenit. Trebuie sa-l prinda, dar se indeparteaza mult prea repede. Cade in genunchi, inutila si goala.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: